top of page

Ontmoet het team!

COR-02 (Medium).jpg

Cor van Gelderen

Cor van Gelderen is samen met zijn broer eigenaar van de kwekerij PlantenTuin Esveld, een familiebedrijf met een lange traditie. Al vijf generaties lang kweekt de familie tuinplanten op de voedzame Boskoopse veengrond. De passie voor planten heeft Cor geërfd van zijn ouders, allebei ook enthousiaste plantenverzamelaars en kwekers.

Naast de kwekerij, waar de praktische kennis van planten is ontwikkeld, is hij al vanaf zijn 18e bezig met tuinontwerpen en beplantingsplannen. Daarnaast schrijft hij boeken over planten en tuinen. Deze boeken zijn een weerslag van Cor’s grote liefde voor planten. De ervaring van een leven lang planten kweken en tuinen ontwerpen komt tot uiting in al zijn boeken, maar met name in ‘Hypernatuur’ en ‘Schitteren in de schaduw’.

Maaike 3 Portret.jpg

Maaike Eras

Maaike Eras is een gedreven zij-instromer. Na haar opleiding aan de Ontwerp Academie ging ze als stagiair aan de slag op de kwekerij PlantenTuin Esveld om haar plantenkennis te verdiepen. Haar onblusbare nieuwsgierigheid en drang om alles te onderzoeken  is een kern kwaliteit. Binnen het team is zij de kennis bron over de bodem, biodiversiteit, inheemse planten en natuurinclusiviteit in tuinen.

Voorstellen team: Het team
bottom of page