top of page
34714_edited.jpg

Middelgrote tuin

Iedere tuin moet zijn eigen gezicht hebben. We geloven niet in standaard oplossingen. Als het kan laten we de omgeving waarin de tuin ligt ook een rol spelen in het ontwerp. Dat is bij een tuin in de polder vanzelfsprekend net iets gemakkelijker dan bij een stadstuin.

Middelgrote tuin: Tekst

Poldertuin in het Groene Hart

Het landschap waarin deze tuin zich bevindt, is misschien wel de belangrijkste kwaliteit van deze tuin. Dit landschap hebben we dan ook nadrukkelijk de tuin binnengehaald. Maar tegelijkertijd hadden de bewoners ook last van auto koplampen die de tuin inschenen. Eén hoek van de tuin is dan ook juist weer wat zwaarder beplant om dit te voorkomen. Hierdoor heeft de tuin ook een wat intiemer karakter.

Poldertuin in het Groene Hart1.jpg
Poldertuin in het Groene Hart2.jpg
Poldertuin in het Groene Hart3.jpg
Poldertuin in het Groene Hart4.jpg
Middelgrote tuin: Portfolio

Boerenerf tuin

Eenvoudig en weinig onderhoud, de tuin is namelijk al zo groot, verzuchtten de bewoners. Gebruik makend van de bestaande windsingel hebben we een ruimtelijke tuin gemaakt die prima past in het omringende landschap. De oude trekker in de tuin is een grappig element, goed passend bij de oude boerenschuur.

Boerenerf tuin1.jpg
Boerenerf tuin2.jpg
Boerenerf tuin3.jpg
Boerenerf tuin4.jpg
Middelgrote tuin: Portfolio

Villatuin

Een villa uit de jaren dertig, gelegen op de overgang tussen polder en bos, met uitzicht over de IJsselvallei. Meer kleur en afwisseling brengen in de tuin, zodat je de seizoenen beter zou ervaren, was de opdracht. Dat laten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen. De organische
vormgeving voegt zich goed in het tijdsbeeld van tuinen uit de bouwperiode van het huis.

A4176_edited.jpg
A4190_edited.jpg
A4170_edited.jpg
A4198_edited.jpg
Middelgrote tuin: Portfolio

Engelse tuin in Holland

Bij een klassiek woonhuis, midden in de nieuwbouwwijk, hebben we een klassieke Engels geïnspireerde tuin gemaakt. Formeel van vormgeving bij het huis, maar wat landschappelijker met organische lijnen naar de buitenranden van de tuin. In de beplanting hebben we gezorgd voor fleurigheid in alle jaargetijden.

Engelse tuin in Holland 3.jpg
Engelse tuin in Holland 4.jpg
Engelse tuin in Holland 2.jpg
Engelse tuin in Holland 1.jpg
Middelgrote tuin: Portfolio

Hortensiatuin bij het bos

Aan de rand van het bos in het Zuid-Limburgse heuvellandschap hebben
we een hortensiatuin gerealiseerd. Het flinke hoogteverschil tussen het huis en de bosrand is deels opgevangen met keermuren zodat er vlakke zitplekken konden worden gerealiseerd, maar ook loopt er een trap vanaf de loungeplek het bos in, door de borders met hortensia’s en
Japanse sierkersen.

Hortensiatuin bij het bos1.jpg
Hortensiatuin bij het bos2.jpg
Hortensiatuin bij het bos3.jpg
Hortensiatuin bij het bos4.jpg
Middelgrote tuin: Portfolio

Engelsetuin in de nieuwbouw

Waar vrij uitzicht over de polder plotseling plaats moest maken voor uitzicht op nieuwbouw. De voorstad rukt op, zullen we maar zeggen. De ondiepe en brede tuin moest nu geen uitzicht meer waarborgen, maar intimiteit en beslotenheid uitstralen. De organische plantvakken, beplant met een rijkgeschakeerde beplanting, zorgen op een onnadrukkelijke manier voor de gewenste privacy.

Engelsetuin in de nieuwbouw1.jpg
Engelsetuin in de nieuwbouw2.jpg
Engelsetuin in de nieuwbouw3.jpg
Engelsetuin in de nieuwbouw4.jpg
Middelgrote tuin: Portfolio

Hortensiatuin aan de rivier 

Grote oude taxusbomen, een paar flinke fruitbomen en vooral veel gras, dat was het uitgangspunt van deze smalle maar diepe tuin aan de rivier. Door de nieuwe indeling, met verrassende doorkijkjes tussen de beplanting door, is het nu geen pijpenla meer, maar een dwaaltuin met
een onverwacht einde aan de oever van de rivier.

Hortensiatuin aan de rivier 1.jpg
Hortensiatuin aan de rivier 2.jpg
Hortensiatuin aan de rivier 3.jpg
Hortensiatuin aan de rivier 4.jpg
Middelgrote tuin: Portfolio
bottom of page