Middelgrote tuin
Iedere tuin moet zijn eigen gezicht hebben. We geloven niet in standaard oplossingen. Als het kan laten we de omgeving waarin de tuin ligt ook een rol spelen in het ontwerp. Dat is bij een tuin in de polder vanzelfsprekend net iets gemakkelijker dan bij een stadstuin.
Poldertuin in het Groene Hart
Het landschap waarin deze tuin zich bevindt, is misschien wel de belangrijkste kwaliteit van deze tuin. Dit landschap hebben we dan ook nadrukkelijk de tuin binnengehaald. Maar tegelijkertijd hadden de bewoners ook last van auto koplampen die de tuin inschenen. Eén hoek van de tuin is dan ook juist weer wat zwaarder beplant om dit te voorkomen. Hierdoor heeft de tuin ook een wat intiemer karakter.
Boerenerf tuin
Eenvoudig en weinig onderhoud, de tuin is namelijk al zo groot, verzuchtten de bewoners. Gebruik makend van de bestaande windsingel hebben we een ruimtelijke tuin gemaakt die prima past in het omringende landschap. De oude trekker in de tuin is een grappig element, goed passend bij de oude boerenschuur.
Villatuin
Een villa uit de jaren dertig, gelegen op de overgang tussen polder en bos, met uitzicht over de IJsselvallei. Meer kleur en afwisseling brengen in de tuin, zodat je de seizoenen beter zou ervaren, was de opdracht. Dat laten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen. De organische
vormgeving voegt zich goed in het tijdsbeeld van tuinen uit de bouwperiode van het huis.
Engelse tuin in Holland
Bij een klassiek woonhuis, midden in de nieuwbouwwijk, hebben we een klassieke Engels geïnspireerde tuin gemaakt. Formeel van vormgeving bij het huis, maar wat landschappelijker met organische lijnen naar de buitenranden van de tuin. In de beplanting hebben we gezorgd voor fleurigheid in alle jaargetijden.
Hortensiatuin bij het bos
Aan de rand van het bos in het Zuid-Limburgse heuvellandschap hebben
we een hortensiatuin gerealiseerd. Het flinke hoogteverschil tussen het huis en de bosrand is deels opgevangen met keermuren zodat er vlakke zitplekken konden worden gerealiseerd, maar ook loopt er een trap vanaf de loungeplek het bos in, door de borders met hortensia’s en
Japanse sierkersen.
Engelsetuin in de nieuwbouw
Waar vrij uitzicht over de polder plotseling plaats moest maken voor uitzicht op nieuwbouw. De voorstad rukt op, zullen we maar zeggen. De ondiepe en brede tuin moest nu geen uitzicht meer waarborgen, maar intimiteit en beslotenheid uitstralen. De organische plantvakken, beplant met een rijkgeschakeerde beplanting, zorgen op een onnadrukkelijke manier voor de gewenste privacy.
Hortensiatuin aan de rivier
Grote oude taxusbomen, een paar flinke fruitbomen en vooral veel gras, dat was het uitgangspunt van deze smalle maar diepe tuin aan de rivier. Door de nieuwe indeling, met verrassende doorkijkjes tussen de beplanting door, is het nu geen pijpenla meer, maar een dwaaltuin met
een onverwacht einde aan de oever van de rivier.