top of page
C3036 (Medium).jpg

Openbare ruimte

Van volledig ontwerp tot beplantingsadvies. Onze rol bij het realiseren van projecten in de openbare ruimte kan heel divers zijn. Maar ook hier geldt weer dat onze praktische plantenkennis het verschil kan maken. Wij gaan nooit voor gemiddeld als het ook net wat bijzonderder kan zijn.

Openbare ruimte: Tekst

Apeneiland Avifauna

De transformatie van het Vogelpark Avifauna in een op de toekomst gerichte dierentuin is een kwestie van lange adem. Samen met onder meer Erik van Vliet Zoo Design zijn we verantwoordelijk voor het nieuwe masterplan. Het apeneiland Nuboso is één van de stappen die gezet zijn op het pad naar de toekomst. De beplanting van Nuboso heeft een natuurlijke uitstraling en is geïnspireerd op de leefomgeving van de bewoners van dit verblijf.

Apeneiland 2.jpg
Apeneiland 1.jpg
Apeneiland 3.jpg
Apeneiland 4.jpg
Openbare ruimte: Portfolio

Vogelpark Avifauna

Volières zijn de hoofdmoot van Vogelpark Avifauna. De grote volière van de van de steller zee-arenden is zoveel mogelijk ingericht met beplanting die van nature voorkomt op Hokkaido. maar in de ara volière zijn keuzes gemaakt op basis van het destructieve gedrag van deze vogels. Planten die zo slap zijn, dat een ara er niet op kan landen, en dus ook niet kapot kan maken. Kortom praktische keuzes met bijzondere planten.

Vogelpark Avifauna 1.jpg
Vogelpark Avifauna 3.jpg
Vogelpark Avifauna 4.jpg
D1251_edited.jpg
Openbare ruimte: Portfolio

Zorgboerderij

We horen dit niet vaak als vraag. Kunnen jullie een tuin ontwerpen bij een zorgboerderij, waar zoveel mogelijk onderhoud in zit? De bewoners moeten immers wel iets te doen hebben. Dat geeft in zo’n grote tuin natuurlijk extra mogelijkheden. Een haagje meer of minder, daar kijken we dan niet op…
Maar tegelijkertijd moest de tuin wel goed passen binnen de omgeving en bij de oude boerderij.

Zorgboerderij 1.jpg
Zorgboerderij 2.jpg
Zorgboerderij 3.jpg
Zorgboerderij 4.jpg
Openbare ruimte: Portfolio

Ziekenhuistuin OLVG

Samen met BOA, hebben we deze tuin gerealiseerd. Technisch gecompliceerd omdat de tuin grotendeels op het dak van de parkeergarage van het OLVG ligt. We vonden het belangrijk dat je dat niet kon zien, waar de daktuin ophield en de gewone tuin begon. Dat is soms ook wel jammer, dat maar weinigen zich realiseren dat die prachtige Aziatische berken boven op een dak staan, in maar dertig centimeter substraat.

Ziekenhuistuin OLVG 1.jpg
Ziekenhuistuin OLVG 2.jpg
Ziekenhuistuin OLVG 3.jpg
Ziekenhuistuin OLVG 4.jpg
Openbare ruimte: Portfolio

Dakpark Rotterdam

De eer voor het ontwerp gaat helemaal naar Butzelaar van Son, maar op de beplanting van dit bijzondere dakpark hebben we wel onze stempel kunnen drukken. Het gebruik van de vuurdoorns was overigens niet alleen maar esthetisch ingegeven, de doornige struiken houden mensen ook weg bij de dakrand, wel zo veilig.

Dakpark Rotterdam 1.jpg
Dakpark Rotterdam 2.jpg
Dakpark Rotterdam 3.jpg
Dakpark Rotterdam 4.jpg
Openbare ruimte: Portfolio
bottom of page