top of page
Bostuin 3.jpg

Grote tuin

Grote tuinen maken vaak deel uit van het omringende landschap. Dat kan polder zijn, maar ook een bosrijke omgeving. De landschappelijke tuinen die we ontwerpen, voegen zich in hun omgeving, maar zijn toch bijzonder in hun beplanting.

Grote tuin: Tekst

Bostuin 

Een mooie omgeving is het halve werk, dat is zeker waar. Maar die omgeving zo gebruiken in je tuinplan dat het volstrekt onduidelijk wordt waar de tuin ophoudt en de natuurlijke omgeving begint, dat bleek in deze tuin het belangrijkste. Vanuit het huis gezien niet op de terrassen kijken, maar in het prachtige gevarieerde groen, dat was de tweede goede gedachte. Vervolgens waren er nog wat technische kwesties op te lossen met de grote hoogteverschillen op korte afstand van het nieuw gebouwde huis.

Bostuin 1.jpg
Bostuin 4.jpg
Bostuin 3.jpg
Bostuin 2.jpg
Grote tuin: Portfolio

Boerenerftuin

Bij een monumentale Drentse boerderij hebben we een tuin gerealiseerd die op een volstrekt natuurlijke manier gebruik maakt van het prachtige omringende landschap. Een natuurzwembad, vermomd als vijver, geeft net dat extra’s aan de tuin om deze bijzonder te maken. De wens om een heel gevarieerde beplanting te hebben, in alle jaargetijden interessant, is voor ons geen probleem.

C9388_edited.jpg
C9380_edited.jpg
C9377_edited.jpg
Zwemvijver
Grote tuin: Portfolio

Hortensia grassentuin

Het is maar een onderdeel van een landgoed tuin, de hortensia grassenborder die we hebben gemaakt in het zuiden van Nederland. Om de kwaliteiten vieren maar ook de beperkingen van de hortensia’s te compenseren, hebben we natuurlijk niet alleen maar gebruik gemaakt van hortensia’s en hebben we zeker geen grote groepen van dezelfde soort geplant. Variatie is namelijk veel leuker vinden wij.

Hortensia grassentuin 1.jpg
Hortensia grassentuin 2.jpg
Hortensia grassentuin 3.jpg
Hortensia grassentuin 4.jpg
Grote tuin: Portfolio

Landschappelijke tuin

Het masterplan en wat beplantings-suggesties. Daar hield het bij deze tuin wel op. De bewoners zijn namelijk zelf enthousiaste tuiniers en echte plantenliefhebbers. Dat kun je ook wel zien in deze flinke en afwisselend beplante tuin in de Noord-Hollandse polder. De lange vijver die we bedachten vinden we nog steeds een uitstekend idee.

Landschappelijke tuin 1.jpg
Landschappelijke tuin 2.jpg
Landschappelijke tuin 3.jpg
Landschappelijke tuin 4.jpg
Grote tuin: Portfolio

Landgoedtuin

Een work in progress, dat is deze tuin zeker. Rond een monumentaal Arts
& Crafts huis lag een volstrekt verwaarloosde tuin die we door de jaren
heen niet louter in oude luister proberen te herstellen, maar die we nog een hele slag verder willen brengen. De beplanting speelt hier een cruciale rol, beroemde voorbeelden als Parc Bois des Moutiers dienen dan ook als inspiratiebron. Een tuin naar ons hart.

Landgoedtuin 1.jpg
Landgoedtuin 2.jpg
Landgoedtuin3.jpg
Landgoedtuin 4.jpg
Grote tuin: Portfolio
bottom of page